Een borstvergroting wordt steeds vaker uitgevoerd. Je kunt je voorbereiden op een voorspoedige operatie door aan een aantal tips te voldoen.

Het precieze figuur wat jij wilt

Voor het consult hoef je niet precies te weten wat je wilt, maar het kan nuttig zijn om een algemeen idee te hebben van hoe jouw borststreek eruit moet gaan zien. Besteed wat tijd voor de spiegel en stel jezelf deze vragen om een beter beeld te krijgen van wat je hoopt te bereiken.

Vraag jezelf af hoe tevreden je met je borsten bent?

Wil ik de grootte vergroten, de vorm verbeteren, een lift toevoegen, of allemaal? Wil ik een natuurlijke look, de uitstraling van het ideaalbeeld of iets ertussenin?

Je kunt bijvoorbeeld foto’s van jouw ideale borstvorm- of grootte meenemen naar het eerste consult. Dit geeft de chirurgen inzicht in wat jouw doelen zijn en helpt hen de beste opties te bieden om jouw gewenste resultaat te bereiken. Het helpt ook realistische verwachtingen te stellen, omdat je natuurlijke borstafdruk (unieke eigenschappen van uw borsten) van invloed zijn op het eindresultaat.

Doe vooronderzoek zodat je het consult goed kan volgen

Hoeveel weet je al van borstvergrotingen? Het is nuttig om wat meer te weten te komen over de procedure voor het consult. Jouw consult moet zo informatief mogelijk zijn, dus het maken van een beetje huiswerk vooraf helpt je bij het bedenken van grote vragen die je jouw plastisch chirurg kunt stellen. Uitgebreid onderzoek is uiteraard niet nodig. Vaak kun je al meer informatie over borstvergrotingen vinden op de website van jouw cosmetisch arts.

Vragen over borstvergrotingen opschrijven

Bij de voorbereiding komen er mogelijk vragen in jezelf op. Schrijf ze op, zelfs als je zeker weet dat je ze zult onthouden. Door de opwinding van een consult vergeten veel vrouwen hun vragen. Maak een lijst en breng deze voor de zekerheid mee.