In een vorig bericht heb je gelezen hoe je je gebit gezond kan houden. In dit blog vertellen we je hoe je sushi gezond en verantwoord kan eten. Want wie houdt er niet van de heerlijke Japanse delicatessen? Een bezoekje aan een all-you-can-taste restaurant zoals Restaurant Green Leaf  hoeft niet per se ongezond te zijn. Als je goed oplet wat je allemaal eet tijdens je bezoek, zul je zien dat het mogelijk is om verantwoord en gezond van sushi te genieten. In dit artikel geven we je 8 tips om sushi gezond te eten.

10 tips om sushi gezond te eten

  1. Start de maaltijd met een soepje. Een veel geserveerde soep bij sushi restaurants is de Miso soep. Deze bevat slechtst 75 calorieën. een voorafje helpt bij het verminderen van het hongergevoel, zodat je een aantal vette producten kunt overslaan.
  2. Crunchy rollen zijn vaak gefrituurd en bevatten dus ongezonde vetten. Een goed alternatief voor deze crunchy rolls zijn de sushi’s met rauwe, gestoomde of gegrilde ingrediënten.
  3. Overweeg eens vegetarische sushi. Sushi’s met bijvoorbeeldavocado en komkommer bevatten veel gezonde stoffen, zoals foliumzuur, magnesium en vitamine K.
  4. Hoewel het erg lekker is; probeer niet teveel sojasaus te eten bij de sushi of kies voor een sojasaus met minder zout. Soja bevat namelijk erg veel zout, wat één van de belangrijkste oorzaken is van hart- en vaatziekten en een verhoogde bloeddruk.
  5. Probeer sushi’s gevuld met mayonaise of roomkaas te vermijden. Deze sushi’s bevatten namelijk een hoog gehalte aan vetten.
  6. In plaats van witte rijst kun je ook eens soba-noedels proberen. Deze noedels bevatten veel proteïne en meer vezels dan witte sushi rijst. De noedels zijn gemaakt van volkoren granen.
  7. Combineer je nigiri’s en maki’s met sashimi. Dit is sushi zonder rijst, dus puur rauwe vis. Bedenk namelijk dat elke sushi rol zo’n 200 calorieën aan witte rijst bevat.
  8. Bestel niet te grote porties en vergeet niet om af en toe een miso-soep of salade te bestellen. Beperk de porties tot maximaal zes sushi stukjes of één sushi rol.

Sushi gezond en verantwoord eten is dus zeker mogelijk. Meer gezondheidstips? Lees dan snel verder over dit onderwerp.