Gezond lichaam

Afvallen zonder dieet? Kies voor afvallen onder hypnose

Geplaatst op

Wanneer men probeert af te vallen wordt er vaak gekozen om een dieet te volgen. Dit wordt vaak gedaan door bepaalde voedselgroepen uit te sluiten, zoals koolhydraten, of door over het algemeen minder te eten. Echter is dit niet per se de beste manier om af te vallen en kan het moeilijk zijn een dieet op lange termijn te volgen. Daarom vertellen we je in deze blog over een alternatieve manier van afvallen, namelijk afvallen onder hypnose.

De nadelen van een dieet

Het kan vaak heel lastig zijn om langdurig een dieet te volgen. Vaak begint men heel enthousiast, maar wordt het naarmate de tijd voorbij gaat toch steeds lastiger. Dit is heel begrijpelijk. We willen natuurlijk kunnen eten wat we willen en niet bepaalde voedselgroepen moeten uitsluiten. Om deze reden ervaren veel mensen het zogenaamde “jojo effect”. Dit houdt in dat je gewicht weer omhoog schiet na het volgen van een dieet. Daarnaast kan het volgen van een dieet ook zorgen voor een vertraagd metabolisme, een meer ongunstig vetopslag en een verhoogd risico op welvaartsziekten.

Afvallen onder hypnose

Vaak zijn we er wel van bewust dat te veel eten niet goed voor ons is, maar hebben we er alsnog moeite mee om te stoppen met eten wanneer we vol zitten of om niet nog eens op te scheppen. Dit komt doordat onze innerlijke drang sterker is dan onze wilskracht. Dit is ons onderbewustzijn. Hypnose kan helpen dit onderbewustzijn te veranderen en het onderliggende gevoel, wat ervoor zorgt dat we meer eten dan nodig is, weg te nemen. Zodra namelijk een gezonde levensstijl in je onderbewustzijn verankerd wordt, heb je er minder moeite mee om deze levensstijl te volgen. Dit komt doordat we het grootste deel van onze acties onbewust uitvoeren, en deze minder moeite kosten dan bewuste acties.

Hoe werkt afvallen onder hypnose

Afvallen onder hypnose begint bij het achterhalen van het onderliggende gevoel wat ervoor zorgt dat je meer eet dan nodig is. Hierna kan er gewerkt worden om dit onderliggende gevoel te doorbreken en te veranderen. In een van de eerste sessies zal de hypnotherapeut je kennis laten maken met hypnotherapie door het volgen van een aantal simpele oefeningen. Dit zal dan in de volgende sessies toegepast worden. Uiteindelijk zal je in staat zijn om te eten met je maag in plaats van met je ogen, waardoor je sneller een vol en verzadigd gevoel ervaart en dus zult afvallen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kan doen als het gaat over je leven zo gezond mogelijk indelen op het gebied van voedsel en activiteiten.

Contactgegevens

Via info @ gezond-lichaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden