Gezond lichaam

Beweging bij Parkinson: waarom is dit zo belangrijk?

Geplaatst op

Parkinson is een duidelijk voorbeeld van een ziekte waarbij bewegen moeilijker wordt met de tijd. Wie de diagnose Parkinson krijgt zal dan ook geneigd zijn om zich terug te trekken uit het sociale leven. We geven je een overzicht van de symptomen van de ziekte van Parkinson en we vertellen je graag waarom het goed is om te blijven bewegen. 

Vertraag het ziektebeeld 

Parkinson is een duidelijk voorbeeld van een progressieve aandoening. Je krijgt door de jaren heen steeds meer klachten die je fysiek parten gaan spelen. Het is dan ook goed om dit ziektebeeld te vertragen. De aandoening kan in een aantal gevallen in een remissie worden gebracht en in andere gevallen vertraagt het ziekteverloop. Blijf bewegen maar doe dit, indien je niet stabiel kan lopen of staan wel onder goed toezicht. 

Betere omgang met de klachten 

In beweging blijven bij Parkinson zorgt ervoor dat je beter ingesteld raakt op de klachten in je lichaam. Je kan beter met de klachten en het ziektebeeld omgaan wanneer je weet hoe je ze op kan vangen. Door de juiste oefeningen te blijven doen voorkom je dat je verder achteruit gaat en leer je leven met je eigen lichaam. 

Het zorgt voor een algeheel welbevinden bij jou. Bewegen is dus niet alleen goed voor je lichaam, het is ook goed voor je geest en emoties. 

Lagere kans op andere aandoeningen 

Wie te weinig beweegt heeft een hogere kans op diabetes, hart en vaatziekten en botontkalking. Door te gaan bewegen voorkom je voor een belangrijk deel deze aandoeningen. Voorkom ergere klachten die de Parkinson complex laten verlopen en kom op gecontroleerde manier in beweging. De symptomen bij de ziekte van Parkinson hoeven niet nodeloos te verergeren. Ga naar VerderMetParkinson.nl voor meer informatie en tips voor Parkinson patiënten.

Gerelateerde berichten

Microlife Bloeddrukmeter: Een Betrouwbare Partner voor Uw Gezondheid

In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat in ons dagelijks leven, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen bij de hand te hebben om...

Lees meer

Ontdek de voordelen van de zoutpijp

In de hedendaagse maatschappij, waar stress en milieuverontreiniging een steeds grotere impact hebben op de gezondheid, is het vinden van natuurlijke...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden