Gezond lichaam

Een passieve tillift kopen: Let hierop!

Geplaatst op

Tilliften bieden een enorm goede hulp aan mensen die niet, of helemaal niet meer zelfstandig zichzelf kunnen verplaatsen. Tilliften worden vaak in de zorg gebruikt zodat de verzorger niet telkens een patiënt hoeft over te plaatsen. Er zijn 2 veel gebruikte tilliften genaamd de actieve tillift en passieve tillift. In deze tekst lees je daar meer over en geven we ook enkele tips voor het kopen van zo’n tillift.

 

Wat is een tillift precies?

Een tillift is een veel gebruikt apparaat in de zorg of bij mensen thuis. Wanneer je nog nooit in contact bent geweest met een tillift is het niet raar dat je niet weet waarvoor zo’n tillift dient. Een tillift is een apparaat dat wordt gebruikt om mensen te tillen en te verplaatsen die niet in staat zijn om dit op eigen kracht te doen. Dit kan komen doordat ze een tijdelijke blessure hebben, ziek zijn geworden of simpelweg gewoon te zwak zijn. Tilliften worden veel gebruikt in ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorginstellingen, maar kunnen ook zeker thuis worden gebruikt.

 

De passieve tillift

De passieve tillift is een van de meest gebruikte tilliften. Zoals het woord al zegt, is deze passief. Een passieve tillift is dan ook bestemd voor mensen die helemaal niet meer in staat zijn om zichzelf op eigen kracht te verplaatsen. Deze tilliften worden vaak gebruikt voor patiënten die zwaar gehandicapt zijn, ernstig gewond zijn geraakt of een verminderende mobiliteit hebben door bijvoorbeeld een medische aandoening. Een passieve tillift werkt erg eenvoudig. Het apparaat bestaat namelijk uit een frame en een tilband. De tilband wordt onder de patiënt geplaats waardoor het apparaat de patiënt kan verplaatsen. Door een tillift wordt de belasting van de zorgverlener verminderd. Een passieve tillift kopen doe je natuurlijk nier zomaar. Dit apparaat is namelijk best prijzig waardoor je wel zeker wilt weten dat je het goede aanschaft. Wanneer je dus niet zeker bent over je besluit, is het aan te raden om hulp in te schakelen van een professional. Buiten dat is het altijd verstandig eerst contact op te nemen met de huisarts om zo de juiste hulpmiddelen aan te schaffen.

 

Wat is dan een actieve tillift?

Zoals je nu wellicht al door hebt, zijn de meest gebruikte tilliften de passieve en actieve tillift. Zoals het woord als zegt, is de actieve tillift actief. Dit houdt in dat deze lift als hulpmiddel dient en niet als een vervanger. Een actieve tillift is bedoeld voor mensen die ook nog inspanning kunnen leveren met hun eigen spieren. Doordat iemand bijvoorbeeld een lichte blessure heeft, verminderende kracht of iets anders, kan een actieve tillift helpen bij het verplaatsen van de patiënt in combinatie met eigen kracht.

Gerelateerde berichten

Microlife Bloeddrukmeter: Een Betrouwbare Partner voor Uw Gezondheid

In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat in ons dagelijks leven, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen bij de hand te hebben om...

Lees meer

Ontdek de voordelen van de zoutpijp

In de hedendaagse maatschappij, waar stress en milieuverontreiniging een steeds grotere impact hebben op de gezondheid, is het vinden van natuurlijke...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden