Gezond lichaam

Eenzaam gevoel? Praat met een psycholoog!

Geplaatst op

Met heel de pandemie die nog steeds gaande is, voelen veel mensen zich eenzamer dan ooit. Contacten zijn beperkt en er moet aan thuiswerk gedaan worden wat enorm hard in het sociale leven hakt. Veel mensen durven niet over het eenzame gevoel praten en blijven er mee zitten. Hoewel over gevoelens praten de pandemie niet zal oplossen, kan het wel een gevoel van opluchting geven. 

Waarom praten met psycholoog? 

Heel veel mensen hebben door de pandemie hetzelfde gevoel. Door het weinige sociaal contact voelen mensen zich eenzaam en durven ze hier niet over praten. Ze willen anderen niet lastig vallen met hun probleem terwijl erover praten juist goed kan doen. Doordat heel veel mensen zich zo voelen zal er veel meer begrip zijn en kunnen mensen zich meer dan ooit begrepen voelen. Wanneer je niet met naasten hierover durft praten, kan een objectieve psycholoog echt wel hulp bieden. 

Crop unrecognizable female psychologist and patient discussing mental problems during session

Psycholoog op afstand 

Door de pandemie gaat het er in de ziekenhuizen erg aan toe. Veel mensen zeggen niet noodzakelijke afspraken of onderzoeken af. Daarom durven mensen al helemaal niet naar het ziekenhuis te gaan om te gaan praten met een psycholoog. De schrik om besmet te geraken heerst heel erg. Maar gelukkig is hier een oplossing voor. Je kan ook praten met een psycholoog vanop afstand. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Je kan een gesprek voeren met hem of haar via whatsapp, facetime of via gewone telefoon. Dé oplossing in deze Corona Tijden! 

Confident elegant lady in eyeglasses hosting webinar

Wat zijn de voordelen?

Niet alleen een gevoel van opluchting en minder kans op besmetting zijn voordelen van praten met een psycholoog op afstand. Je zal ook veel sneller terecht kunnen bij een psycholoog omdat de wachttijden minder lang zijn. Je kan ook eender waar, of je nu thuis op de bank zit of op reis bent, met een psycholoog praten. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een internetverbinding en je smartphone. Bovendien is de stap zetten naar een psycholoog op afstand minder groot dan wanneer je face to face met deze persoon ‘moet’ praten. Geen reden meer dus om eenzame gevoelens op te kroppen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kan doen als het gaat over je leven zo gezond mogelijk indelen op het gebied van voedsel en activiteiten.

Contactgegevens

Via info @ gezond-lichaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden