In Nederland heb je geen vliegticket nodig om onbekende plaatsen en locaties te bezoeken. Dit kan zelfs vanuit het comfort van je eigen bank. Het ticket voor zo’n eersteklas reis kun je kopen in elke smartshop in Amsterdam. Je instapkaart is een plastic bakje vol met 15 gram magische truffels. Doe dit niet wanneer je niet goed voorbereid bent, want dan loop je het risico op een slechte ervaring. Vraag altijd advies aan de persoon achter de balie voordat je ze inneemt, en zorg ervoor dat je in een positie bent waar je jezelf of anderen niet kunt verwonden.

Legaliteit van magic truffles

Laten we het over legaliteit hebben, want het verhaal over hoe truffels legaal werden, is nogal bijzonder. In 2008 was de Nederlandse regering druk bezig paddo’s illegaal te maken, en terwijl ze meer dan 100 soorten hallucinogene planten aan het verbieden waren, vergaten ze “sclerotia” mee te nemen. Sclerotia is de wetenschappelijke naam voor Magic truffels. Technisch gezien zijn het geen paddenstoelen; het is het deel van het paddenstoel dat ondergronds groeit.

Paddo’s’, en de ‘truffels’ die ze ondergronds in stand houden, bevatten de chemische stof psilocybine, de stof die verantwoordelijk is voor psychedelische trips. Magic truffels zijn niet schadelijk voor mensen en veroorzaken op zichzelf geen enkele vorm van fysieke schade. Je kunt in de smartshops zelfs een mushroom growing kit kopen. Ook wordt microdosing van Magic truffels steeds populairder.

Voorbereiding

Een van de grootste fouten die drugstoeristen in Amsterdam maken is dat ze zich niet goed informeren over de effecten van de eetbare en snuifbare middelen die ze van plan zijn te gebruiken. Informatie inwinnen betekent niet simpelweg toegeven aan de verleiding van kleurrijke posters buiten smartshops en het lezen van alle overdreven info over de soorten en sterkte van magische truffels. Je hoeft alleen maar wat snel online onderzoek te doen om te begrijpen wat de beste keuze is voor een nieuweling of een ervaren psychopaat.

Het is essentieel om een praatje te maken met de kassier van de smart shop. Ze zijn echt behulpzaam en kunnen je uitleggen hoe lang de trip zal duren, wat de beste hoeveelheid is om te eten, hoe je de trip kunt versterken of stoppen, enzovoort. Meestal kun je kiezen tussen een doosje van 10 gram (15-18 euro) of een doosje van 15 gram (18-25 euro), afhankelijk van wat je wilt ervaren. Uiteraard zal een kleinere dosis overeenkomen met een lichtere trip, en omgekeerd.