Gezond lichaam

Het belang van thuis ergonomisch werken en uit deze kantoormeubelen kun je kiezen

Geplaatst op

Werk je thuis en breng jij je werkdagen vooral zittend door? Dan kun je vervelende lichamelijke klachten wellicht genezen of voorkomen door voor ergonomische kantoormeubelen te kiezen, Op deze pagina lees je waarom het zo belangrijk is om ook thuis een ergonomisch verantwoord werkmilieu te creëren. Wanneer je dit doet zorg je ervoor dat je minder of helemaal geen fysieke klachten meer ontwikkelt doordat je in een veel natuurlijkere en beter ondersteunde houding aan het werk kunt. Verder kom je erachter uit welke verschillende type ergonomische kantoormeubelen je doorgaans kunt kiezen. Door je hier verder in te verdiepen, kan het ziekteverzuim in je team en onderneming eindelijk omlaag worden gebracht.

Waarom is het zo belangrijk om ergonomisch te werken op kantoor?

Ergonomisch werken is niet meer weg te denken uit het dagelijkse kantoorleven. Doordat thuiswerken nu vaker ook de norm is geworden, is het belangrijk om ook thuis ergonomisch te werken. Door voor ergonomisch werken te kiezen, zal je veel minder fysieke klachten of helemaal geen fysieke klachten meer ontwikkelen tijdens een lange werkdag die je vooral zittend doorbrengt. Wanneer het lichaam op de juiste manier ondersteunt wordt, zorg je ervoor dat rugpijn, nekpijn en schouderpijn geen kans meer krijgen. De inrichting van de werkplek wordt steeds belangrijker en er ontstaan steeds meer mogelijkheden om een zittende werkdag zo comfortabel mogelijk te maken!

 

Wanneer je het thuis mogelijk wil maken om ergonomisch te werken kun je bijvoorbeeld voor ergonomische bureaustoelen kiezen. Overige opties voor ergonomische kantoormeubelen kun je hieronder terugvinden.

Uit welk type ergonomische meubels kun je kiezen?

Ben je op zoek naar interessante ergonomische kantoormeubelen? Dan is er goed nieuws want je kunt uit veel verschillende varianten en uitvoeringen kiezen. Dit zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is en je ook uit verschillende prijsklassen kunt kiezen. Ergonomisch werken hoeft niet duur te zijn en is je investering meer dan waard. Wanneer je naar een kwalitatieve ergonomische stoel op zoek bent, is de RH 300 misschien wel iets voor je. Deze bureaustoel heeft een brede en hoge rugleuning en een groot zitvlak, zodat je hele lichaam de beste ondersteuning krijgt gedurende de werkdag. Dit verkleint de kans op een slechte werkhouding en kan zelfs rugklachten in de toekomst voorkomen.

 

Andere bekende ergonomische kantoormeubelen zijn het ergonomische bureau, de bureaufiets, een ergonomische muis en een voetenbankje. Deze kantoormeubelen zorgen voor gezonde werknemers, minder ziekteverzuim en dus ook een heel stuk minder ziektekosten.

Gerelateerde berichten

Hoe creëer je een gezond lichaam?

Wil je een gezond lichaam? Dat is heel goed! Er zijn veel manieren om dit te bereiken, maar het belangrijkste is dat je de juiste keuzes maakt. In...

Lees meer

Revalideren na een operatie

Hebt u net een operatie ondergaan? Dan is het belangrijk dat u goed revalideert. In dit blogartikel vertellen we u meer over hoe u dat het beste kunt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden