Injectables zijn al enige jaren een toegankelijke en steeds meer betaalbare cosmetische behandeling. Hoewel injectables in binnen- en buitenland al jarenlang gebruikt worden, bestaan er desalniettemin nog steeds ideeën over die niet helemaal juist zijn. In deze blog gaan we wat dieper in op de onwaarheden die bestaan in de wereld van injectables.

Injectables zijn net zo goed als een normale facelift

Mannen en vrouwen die regelmatig cosmetische ingrepen laten doen, beginnen vaak met botox of met injectables. Dat is niet zo vreemd. Het zijn eenvoudige ingrepen die ingezet kunnen worden voor onder andere het voller maken van dunnere lippen, rimpels minder prominent maken, littekens wat meer verbergen en natuurlijke contouren verbeteren. Wat injectables echter niet kunnen doen, zijn:

  • de huid strakker maken of slappe huid herstellen;
  • hangende wangen corrigeren;
  • hangend ooglid verbeteren.

Een normale facelift heeft daarnaast langer effect dan injectables. Daarom moet je er rekening mee houden wanneer je injectables voor langere termijn wil gebruiken, dat dit ook betekent dat je regelmatiger bij de cosmetisch specialist langs moet.

De effecten van injectables zijn permanent

Het is dus niet zo dat de effecten van injectables jarenlang zichtbaar blijven. Normaal gesproken blijven de effecten een paar maanden zichtbaar. Dit betekent dat je er dus rekening mee moet houden dat, wanneer je kiest voor injectables, dat de effecten na ongeveer drie maanden voorbij zijn.

Injectables zijn erg pijnlijk

Ook dit is iets waar men zich vaak in vergist. Mogelijk heeft dit zijn oorsprong dat veel mensen bang zijn voor naalden. Het is daarom goed om te weten dat de naald die gebruikt wordt voor injectables, niet dezelfde diameter heeft, als die van een bloedprik. De naald is dus bijzonder dun. Hierdoor heb je niet veel of zelfs geen last van opzwellingen. Iedereen heeft een andere pijngrens, maar de meeste mensen zijn aangenaam verrast over hoe weinig pijn het eigenlijk doet.