Gezond lichaam

Is kunstgras slecht voor je?

Geplaatst op

Kunstgras, het wordt wereldwijd gebruikt voor jong en oud. Van hockey tot aan american football, je zult kunstgras overal vinden. Er is een algemene consensus over het feit dat kunstgras niet slecht voor je is. Toch zijn er nog genoeg mensen die denken dat het wél slecht voor je is. In deze blog wordt er aan je uitgelegd of dit zo is, of niet. Lees verder voor het antwoord!

De achtergrond van kunstgras

Kunstgras is een verhardingsmateriaal dat wordt gebruikt om gras te imiteren. Het wordt meestal gebruikt in gebieden waar geen gras kan groeien, of in gebieden waar het onderhoud van gras onmogelijk of ongewenst is. Kunstgras wordt vooral gebruikt in sportstadions en arena’s, maar is ook te vinden op speelplaatsen en in andere ruimten.

 

Kunstgras wordt sinds het begin van de jaren zestig gemaakt en werd oorspronkelijk geproduceerd in Amerika. Het wordt vervaardigd volgens procedures die vergelijkbaar zijn met die welke in de tapijtindustrie worden gebruikt. Sinds de jaren ‘60 is het product verbeterd door nieuwe ontwerpen en betere materialen. De nieuwste kunstgras producten zijn chemisch behandeld om ze bestand te maken tegen ultraviolette stralen, de materialen zijn verbeterd om slijtvaster te zijn, minder schurend, niet schadelijk en voor sommige toepassingen meer gelijkend op natuurgras.

Je gezondheid met kunstgras

Kunstgras is gemaakt van hetzelfde soort plastic dat in gewone huishoudelijke producten wordt gebruikt. We komen dagelijks in contact met deze materialen en er zijn geen bewezen schadelijke effecten. Als je erover nadenkt, is kunstgras eigenlijk gewoon plastic. Er worden geen extra schadelijke ingrediënten gebruikt om het te maken die je veiligheid in gevaar zouden brengen. Echter zijn de rubberen korrels soms wel onveilig. Wat je wel kunt weten, is dat de kunstgrassprieten over het algemeen veilig zijn voor jou en je kinderen. Je kunt ook zeker kunstgras in huis hebben zonder dat de rubberen korrels je leven in gevaar brengen. Als je zeker wil zijn voor je veiligheid ga dan voor fabrikanten die er voor instaan dat ze niet-giftig en loodvrij zijn. Als je het niet zeker weet, kun je ze altijd om de testcertificaten vragen! Er zijn genoeg fabrikanten die geen giftige materialen gebruiken en in plaats van rubber een ander, niet gevaarlijk materiaal gebruiken als opvulling. 

Gerelateerde berichten

Microlife Bloeddrukmeter: Een Betrouwbare Partner voor Uw Gezondheid

In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat in ons dagelijks leven, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen bij de hand te hebben om...

Lees meer

Ontdek de voordelen van de zoutpijp

In de hedendaagse maatschappij, waar stress en milieuverontreiniging een steeds grotere impact hebben op de gezondheid, is het vinden van natuurlijke...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden