Elektrische tandenborstels zorgen voor een uitstekende tandplak verwijdering in vergelijking met gewone tandenborstels. En omdat ze voor u de borstelwerking verzorgen, vinden veel mensen het gebruik van elektrische tandenborstels eenvoudiger dan het gebruik van normale tandenborstels.

Naast dingen als uw poetstechniek, hoe vaak u borstelt en de tijd die u eraan besteedt, heeft het type tandenborstel dat u gebruikt direct invloed op hoe goed u tandplak verwijdert. De tandarts raadt ook altijd aan om een elektrische tandenborstel te gebruiken.

Handmatig tandenpoetsen

De juiste poetstechniek varieert bij het gebruik van verschillende tandenborstels. Handmatig tandenpoetsen vereist dat u alle borstelbewegingen uitvoert, waarbij u de borstel met cirkelvormige bewegingen langs uw tanden en tandvlees beweegt. Elektrische tandenborstels zorgen voor de reinigende werking, terwijl u deze alleen maar hoeft te geleiden en langzaam langs alle oppervlakken hoeft te bewegen. Veel mensen deze manier van borstelen makkelijker.

Een van de grootste problemen bij een normale tandenborstel is de moeilijkheid om de aanbevolen borsteltijd van twee minuten en de juiste techniek aan te houden. Dit resulteert in een minder dan ideale reiniging van de tanden. Elektrische tandenborstels hebben meestal een timer van twee minuten om ervoor te zorgen dat uw tanden voldoende tijd krijgen om ze schoon te borstelen. Dit zorgt ervoor dat elk deel van uw mond de aandacht krijgt die het nodig heeft om een goede mondhygiëne te behouden.

De functies van een elektrische tandenborstel

Om uw tandvlees tijdens het borstelen te beschermen, zijn de meeste elektrische tandenborstels ook ontworpen met een ingebouwde druksensor om u te waarschuwen als u tijdens het borstelen te veel kracht gebruikt. Sommige mensen kunnen hun tanden goed schoonmaken met een handmatige borstel, maar in de meeste gevallen is een elektrische borstel een nuttig hulpmiddel voor het behoud van mondhygiëne. Een elektrische borstel kan ook vlekken als gevolg van roken, koffie en thee minimaliseren.

Elektrische tandenborstels kunnen kinderen ook helpen hun tanden beter te poetsen, maar controleer de leeftijdsaanbevelingen op een elektrische tandenborstel voordat u uw kind ze laat gebruiken.

Krijg de juiste poetstechniek onder controle

De juiste poetstechniek is zeer belangrijk. Borstel uw tanden twee keer per dag met een zachte borstel. Het formaat en de vorm van uw borstel moeten bij uw mond passen, zodat u alle gebieden gemakkelijk kunt bereiken.

Vervang uw tandenborstel om de 3-4 maanden of eerder als de borstelharen versleten zijn. Een versleten tandenborstel kan uw tanden niet goed schoonmaken. Plaats uw tandenborstel in een hoek van 45 graden met het tandvlees. Beweeg de borstel zachtjes heen en weer in korte, ronde, cirkelvormige bewegingen. Poets de buitenste oppervlakken, de binnenste oppervlakken en de kauwvlakken van de tanden en kiezen. Om de binnenkant van de voortanden te reinigen, kantelt u de borstel verticaal en beweegt u de borstel in op- en neergaande bewegingen.

Floss één keer per dag om tussen de tanden te reinigen. Bacteriën blijven tussen de tanden hangen waar een tandenborstel niet bij kan komen. Dit helpt plak en voedsel tussen de tanden en onder de tandvleesrand te verwijderen.