Gezond lichaam

Op een verantwoorde manier essentiële voedingstoffen binnenkrijgen door plantaardige Omega 3

Geplaatst op

Gezond eten wordt steeds belangrijker. We komen steeds meer te weten over het menselijk lichaam en wat daarbij goed en slecht voor ons is. Daarnaast worden we ook steeds bewuster van de invloed van onze product keuze op de aarde en het milieu. Het is al jaren bekend, maar er komt steeds meer aandacht voor het stoppen met consumeren of verminderen van dierlijke producten.

Hierbij komt natuurlijk wel een andere uitdaging kijken want je wil natuurlijk wel gewoon alle nodige voedingstoffen binnen kunnen krijgen, ook wanneer je volledig plantaardig eet. Gelukkig komen er steeds meer plantaardige alternatieven op de markt die het mogelijk maken om minder dierlijke producten te consumeren. Zo zijn er tegenwoordig producten op basis van algenolie beschikbaar, die het mogelijk maken om op een plantaardige manier essentiële vetzuren als Omega 3 binnen te krijgen.

Visolie producten hebben een negatieve invloed op de natuur

Omega 3 vetzuren zijn al langer bekend en er is ook geen twijfel over de positieve invloed die deze voedingsstof heeft op het lichaam en in het bijzonder op de hart en bloedvaten. Helaas zijn er jarenlang tal van producten op de markt gebracht die gebruik hebben gemaakt van zogenaamde visolie dat een relatief hoog Omega 3 gehalte bevat.

Het vervelende, is dat door dit product er massaal gevist wordt en er een aanslag is gepleegd op diverse vissoorten en ecosystemen, waardoor sommige soorten met uitsterven bedreigd zijn. Door te kiezen voor een plantaardige variant van Omega 3 in de vorm van producten gebaseerd op algenolie, kun je alsnog alle goede voedingstoffen tot je nemen zonder hierdoor een negatieve impact te hebben op de natuur.

Onderzoek wijst uit dat plantaardige Omega 3 net zo gezond is als visolie producten

Gelukkig wordt er steeds meer bekend over vegan Omega 3 en zijn er ook steeds meer grote namen van drogisterijen en webshops die de algenolie producten de visolieen laten verdwijnen.

Recente onderzoeken helpen deze ontwikkeling absoluut mee, waarbij er steeds vaker wordt benadrukt dat er vrijwel geen verschil zit tussen de positieve invloed op de gezondheid tussen visolie producten en producten gebaseerd op algenolie. Naast de goede invloed op het vetgehalte in het bloed, heeft plantaardige Omega 3 ook een positieve uitwerking op het cholesterolgehalte en op het gezichtsvermogen, wat natuurlijk nog meer voor dit product pleit.

Gerelateerde berichten

Hoe creëer je een gezond lichaam?

Wil je een gezond lichaam? Dat is heel goed! Er zijn veel manieren om dit te bereiken, maar het belangrijkste is dat je de juiste keuzes maakt. In...

Lees meer

Revalideren na een operatie

Hebt u net een operatie ondergaan? Dan is het belangrijk dat u goed revalideert. In dit blogartikel vertellen we u meer over hoe u dat het beste kunt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden