Gezond lichaam

Dit moet je weten over rouwboeketten

Geplaatst op

Wanneer er iemand komt te overlijden, dan kun je er als vrienden, familie, kennissen of collega’s voor kiezen een rouwboeket laten bijzetten. Toch zijn er vooral bij dit soort emotionele gebeurtenissen bepaalde etiquettes waar je je aan dient te houden. Aangezien je iemand een laatste eer gaat bewijzen, wil je absoluut niet aan het toeval overlaten. Een begrafenis ondernemer zal daarom ook alle wensen van zowel de overledene voor zover bekend als de nabestaande tot in details in kaart brengen en tot uiting brengen gedurende de hele dienst. Wil je als collega’s of vrienden een rouwboeket ‘doen’. Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met enkele regels.

Etiquette 

Wanneer er iemand is overleden, dan wordt er vaak naast familie, ook door vrienden en eventueel collega’s een rouwstuk bij de kist gelegd. Echter zijn er wel bepaalde etiquettes waar je aan dient te voldoen uit respect voor de overledene zelf als voor de nabestaanden. Uiteraard ben je volledig vrij om hiervan af te wijken, maar dan is het wel zo respectvol dat je dit van te voren netjes overlegd.

Kistbedekking

Wil je graag met een prachtig een prachtig boeket rouwbloemen je laatste eerst aan iemand bewijzen, dan is het niet gebruikelijk dat je kiest voor de zogeheten ‘kistbedekking’ dit is de meest persoonlijke plek, die normaliter door de familie van de nabestaande zal worden ingevuld. 

Rouwboeket

Waar directe naasten vaak kiezen voor een rouwstuk, is het als collega’s zijnde helemaal niet vreemd om te kiezen voor een rouwboeket. Dit is doorgaans een stukje goedkoper en laat goed de afstand en het respect zien wat jullie als collega’s ten opzichte van de familie hebben. Vind je het lastig een passend rouwboeket te vinden, dan kun je op Rouwboeket.nl de nodige veelvoorkomende rouwboeketten bekijken, zodat je wellicht een beter idee hebt wat je uiteindelijk wilt geven.

Gerelateerde berichten

Hoe creëer je een gezond lichaam?

Wil je een gezond lichaam? Dat is heel goed! Er zijn veel manieren om dit te bereiken, maar het belangrijkste is dat je de juiste keuzes maakt. In...

Lees meer

Revalideren na een operatie

Hebt u net een operatie ondergaan? Dan is het belangrijk dat u goed revalideert. In dit blogartikel vertellen we u meer over hoe u dat het beste kunt...

Lees meer

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je allemaal kan doen als het gaat over je leven zo gezond mogelijk indelen op het gebied van voedsel en activiteiten.

Contactgegevens

Via info @ gezond-lichaam.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden