Ga voor de vakantie nog even langs jouw tandarts. Het is gemakkelijk om tijdens het ontspannen op vakantie uit de routine te glippen, maar het is belangrijk om je mondhygiëne te onderhouden, waar je ook bent in de wereld. Door het volgen van deze tips kun je lekker vakantie vieren met een gezond gebit.

Koop de juiste tandpasta

Afhankelijk van waar je naar toe reist, kan het moeilijk zijn goede tandpasta te krijgen of ze kunnen veel duurder zijn dan je gewend bent. Om dit gedoe en mogelijke schade aan jouw poetsroutine te voorkomen, moet je alles wat je gewoonlijk gebruikt inpakken.

Koop een goede tandenborstel

Het inpakken van je tandenborstel en tandpasta lijkt voor de hand liggend advies, maar het zijn dingen die gemakkelijk te vergeten zijn in de pre-vakantie opwinding. Vergeet ook niet om floss en mondwater in te pakken, want deze zijn waarschijnlijk nog moeilijker te vervangen als je eenmaal weg bent. Er zijn over de hele wereld veel verschillende soorten tandpasta en mondwater verkrijgbaar, maar zelfs als je een vervanger kunt vinden, smaakt het misschien niet zoals je gewend bent.

Het is belangrijk om te letten op de netheid van je tandenborstel tijdens de reis. Thuis is het gemakkelijk om je tandenborstel tussen het borstelen schoon en droog te houden. Op vakantie kan dit een stuk lastiger zijn. Je kunt de borstel in een plastic zak wikkelen, maar zorg ervoor dat je deze droogt bij aankomst. Overweeg de aanschaf van een tandenborstel cover, deze zijn gemakkelijk beschikbaar en houd uw borstel apart, schoon en geventileerd.

Blijf bij een Routine

De opwinding van nieuwe avonturen kan er gemakkelijk toe leiden dat je delen van jouw eenvoudige dagelijkse routine vergeet. Mondhygiëne is uiterst belangrijk, dus het is essentieel om je tanden te blijven verzorgen tijdens uw vakantie. Borstelen, flossen en mondwater zijn allemaal even belangrijk, of je nu thuis bent of op vakantie. Het is ook een goed idee om de contactgegevens van je tandarts te allen tijde bij je te houden voor het geval dat je advies nodig hebt over klachten of behandeling.