Gezond lichaam

Voordelen die alleen een Personal Trainer kan bieden

Geplaatst op

Er zijn zoveel redenen waarom een personal trainer essentieel is om je fitness doelen te bereiken, of ze nu op gewichtsverlies gebaseerd zijn, op sport gericht zijn of voor atletische doeleinden. Hier hebben we de meest kritieke redenen samengebracht waarom je een personal trainer zou moeten hebben, en ook de voordelen die je waarschijnlijk zult bereiken door met eentje te werken.

  1. Kennis is macht

Een van de belangrijkste redenen waarom iemand een personal trainer zou moeten hebben is dat ze je kunnen onderwijzen over alle aspecten van gezondheid, fitness en lichaamsbeweging. Kennis is macht en als het om je fitness doelen gaat, is het hebben van een goed inzicht in wat er voor nodig is om die doelen te bereiken ongelooflijk empowerend.

Je personal trainer kan je helpen je verder te bekwamen over hoe je voeding een rol speelt in je fitnessreis, welke oefeningen op welke spieren gericht zijn, de juiste oefenvorm en nog veel meer. Je voor al je vragen tot een fitnessprofessional kunnen wenden in plaats van je tot Google te wenden, levert je gedetailleerde, goed opgeleide en persoonlijke antwoorden op die je zullen helpen slagen.

  1. Ze helpen je bij het perfectioneren van je vorm

Een goed opgeleide personal trainer naast je hebben om de juiste houding en techniek aan te tonen is van onschatbare waarde. Een personal trainer zal erop toezien dat cliënten oefeningen correct en efficiënt uitvoeren, om maximale resultaten te bereiken.

Een goede vorm bij het uitvoeren van oefeningen is ook essentieel om het risico op verwondingen te verminderen. Elk jaar raken veel mensen ernstig gewond door het uitvoeren van oefeningen waarvoor ze geen training hebben gehad, en dit kan hun gezondheid en conditie voor lange tijd beïnvloeden. Iemand laten opleiden in hoe je bepaalde taken uitvoert zal het risico sterk verminderen en de effectiviteit van je fitness routine verhogen.

Terwijl sommige mensen misschien alleen kleine aanpassingen nodig hebben aan bepaalde oefeningen waarvan ze niet doorhadden dat ze ze verkeerd uitvoerden, moeten sommige mensen misschien helemaal opnieuw beginnen; ze leren de grondbeginselen en ontwikkelen de kennis en het zelfbewustzijn om op hun vorm te letten. Hoe dan ook, je personal trainer kan vaststellen wat je nodig hebt en zal je de weg wijzen.

Leestip: kosten personal trainer

  1. Ze komen tegemoet aan je persoonlijke eisen

Iedereen is anders, en dat betekent dat ieders mogelijkheden en eisen anders zijn als het op lichaamsbeweging aankomt. Dat kan van alles zijn, van proberen terug te veren na een oude blessure, tot het hebben van een fobie die invloed kan hebben op waar of hoe je traint.

Als je bijvoorbeeld een oude knieblessure hebt waarvoor je geopereerd moest worden, maar sindsdien niets meer gedaan hebt om de spieren weer op te bouwen of de mobiliteit te verbeteren, dan zul je andere oefeningen en doelen nodig hebben dan een atleet die traint om een marathon te lopen. Dit is waar de ervaring van een personal trainer een enorm verschil kan maken voor je trainingsprogramma.

  1. Ze helpen je realistische doelen voor de lange termijn te stellen

Veel mensen die beginnen met trainen, verwachten hun doelen meteen te bereiken, of dat nu gewichtsverlies is, verbeterde kernkracht of meer kracht in het algemeen, bijvoorbeeld. Maar deze dingen kosten tijd; Als je doelen niet realistisch zijn, raak je gemakkelijk ontmoedigd als je ze niet meteen bereikt hebt.

Een personal trainer zal je niet alleen helpen realistische doelen te stellen die je zult kunnen bereiken (als je er de moeite voor doet, natuurlijk), maar hij zal je ook op het juiste spoor kunnen houden om die doelen te bereiken. Bijvoorbeeld, als je doel is om voor de zomer een ‘bikinilijf’ te bereiken, dan gaat het er niet alleen om dat je een maand lang 100 crunches per dag doet om je buikspieren te bewerken.

Het gaat erom je dieet aan te passen om de juiste voedingsmiddelen te eten, cardio en gewichten te mengen om de juiste spieren te bewerken, en een tijdspad te bepalen waarin dit bereikt kan worden.

  1. Ze kunnen je plannen ondersteunen om fit te worden voor een doel of activiteit op korte termijn

Behalve dat ze hun cliënten helpen realistische doelen te stellen, zijn personal trainers ook het perfecte hulpmiddel om je te helpen een specifiek doel te bereiken. Dit is ideaal voor wie voor een bepaalde gebeurtenis traint of een bepaald fitnessniveau moet bereiken voor hij iets kan doen wat hij echt wil.

Heb je bijvoorbeeld een bucket list met ‘Parachutespringen’ erop, maar ben je over het maximum gewicht, dan is het inhuren van een personal trainer om je te helpen afvallen een goed begin om dit doel te bereiken. Of als je doel is om binnen zes maanden een marathon te kunnen lopen, dan kan het inhuren van een personal trainer om je op het juiste spoor te zetten alles zijn wat je nodig hebt om een marathon te voltooien.

Uitgelicht: personal trainer afvallen

  1. Ze houden je verantwoordelijk voor je nieuwe fitnessroutine

Hoe vaak ben je naar bed gegaan en heb je tegen jezelf gezegd: ‘Morgen word ik wakker, ga ik naar de sportschool, en ga ik een uur trainen voor ik me klaarmaak voor het werk’, en dan wakker worden, alleen om te besluiten nog een uur te slapen in plaats van te gaan sporten?

Dit is waar een personal trainer van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat je je aan je fitnessdoelen verbindt en je eraan houdt. Als je een afspraak hebt gemaakt om je trainer te ontmoeten voor een sessie, dan is de kans veel groter dat je je eraan houdt.

Gerelateerde berichten

Hoe creëer je een gezond lichaam?

Wil je een gezond lichaam? Dat is heel goed! Er zijn veel manieren om dit te bereiken, maar het belangrijkste is dat je de juiste keuzes maakt. In...

Lees meer

Revalideren na een operatie

Hebt u net een operatie ondergaan? Dan is het belangrijk dat u goed revalideert. In dit blogartikel vertellen we u meer over hoe u dat het beste kunt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden