De spoedtandarts is een uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld door een ongeluk direct behandeld moeten worden voor een goed herstel van het gebit. Het hangt er per situatie van af of het om een spoedgeval gaat. Maar wanneer kun je nu direct terecht bij een spoedtandarts?

Direct een spoedtandarts raadplegen

In diverse gevallen mag u altijd direct een spoedtandarts raadplegen. Dit kan bijvoorbeeld als u een ongeluk heeft gehad. Ook andere situaties worden als spoedgeval gezien, waaronder:

  • Loszittende of uitgevallen tanden door een ongeluk of geweld
  • Een spontane ontsteking die ondraaglijke pijn veroorzaakt
  • Ernstige bloedingen na een getrokken tand
  • Opgezwollen wang in combinatie met ernstige kiespijn
  • Pijn aan de kaakgewrichten
  • Losse ijzerdraden bij een beugel

Dit is een kleine greep uit algemene situaties waarbij een spoedtandarts uitkomst biedt. Heb je een last van een ontsteking, kaakgewrichten of andere vervelende ongemakken? Raadpleeg dan altijd de tandarts via hun spoedlijn.

Wat zijn geen spoedgevallen?

Niet ieder ongemak wordt behandeld door spoedtandarsten. Zo is een stukje afgebroken tand of kies geen reden om een spoedgeval te contacteren. Voor de onderstaande gevallen kom je in ieder geval niet in aanmerking voor een spoedbehandeling:

  • Kronen die zijn uitgevallen
  • Kronen en bruggen die los zitten

Kosten spoedbehandeling

Een spoedbehandeling zijn hetzelfde als een normale behandeling. Let hierbij wel op dat je vaak direct moet betalen als je geen vaste klant bent bij de behandelaar. Je dient je ook altijd te kunnen legitimeren in combinatie met het tonen van je zorgpas.

Populaire spoedtandartsen

Er ontstaan steeds meer spoedtandartsen in Nederland. Vooral in de randstad wordt dit fenomeen steeds populairder. Tandarts Plantage Middenlaan is een zeer populaire spoedtandarts in onze hoofdstad Amsterdam. Je kunt bij hen binnen de openingstijden altijd terecht voor spoedgevallen. Daarnaast werken zij samen met andere praktijken, zodat je 24/7 geholpen kan worden in geval van nood.