Gezond lichaam

Wat doet een bedrijfshulpverlener?

Geplaatst op

In deze blog willen we graag met je doornemen wat een bedrijfshulpverlener allemaal kan doen op de werkvloer. Het is verplicht voor werkgevers een bedrijfshulpverlener aan te stellen, die taken uitvoert binnen het bedrijf, maar dus extra taken kan uitvoeren wanneer het nodig is, die van de bedrijfshulpverlener. Dan gaat het bijvoorbeeld over eerste hulp verlenen, beginnende branden blussen en eventueel assisteren bij de evacuatie van het personeel wanneer een calamiteit binnen het bedrijf zich voor zou doen.

Hulp bieden

Het is duidelijk dat de bedrijfshulpverlener hulp biedt aan collega’s die bijvoorbeeld verwond zijn of geëvacueerd moeten worden uit een gebouw. Daarnaast zorgt de hulpverlener ervoor dat een brand in de kiem gesmoord wordt. Alle verschillende vaardigheden die hiervoor nodig zijn worden tijdens de bhv cursus aangeleerd. 

Wanneer er zich een bedrijfsongeval voordoet en bijvoorbeeld een collega gewond geraakt is, dan kan de bedrijfshulpverlener eerste hulp bieden aan deze desbetreffende collega.

Een bedrijfshulpverlener weet ook hoe een beginnende brand geblust moet worden. Niet elke brand moet op dezelfde manier geblust worden. Zo blus je een elektrische brand heel anders dan een oliebrand.

De cursus volgen 

Wanneer jij denkt dat je ook een bedrijfshulpverlener zou willen worden binnen jouw bedrijf,  dan is het mogelijk om een cursus te volgen waarin je alle verschillende vaardigheden aangeleerd krijgt. Deze cursus is zowel op de werkvloer te volgen als op externe locaties in het land. Natuurlijk is het wel erg voordelig wanneer je de cursus op de werkvloer zou kunnen volgen, want dan is het namelijk zo dat je een goed overzicht krijgt van wat je in een bepaalde situatie in de context van jouw werkvloer zou kunnen doen. Een instructeur kan jou hier heel goed bij helpen.

De cursus duurt een dag en ook de examens zijn op dezelfde dag, waardoor je de volgende dag eigenlijk al het certificaat hebt waardoor je officieel een bedrijfshulpverlener bent en waarvan je werkgever kan profiteren.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden