Het is erg belangrijk dat ons lichaam goed functioneert. Door ons lichaam juist te gebruiken, voorkomen we pijnlijke lichamelijke klachten die in der loop der jaren terugkomen. Een specialist die hier alle verstand van heeft is een chiropractor. In deze blog vertellen we je meer over wat chiropractie is en met welke klachten je terecht kunt bij een chiropractor.

Wat is chiropractie?

We vertellen je graag wat chiropractie is, aangezien iedereen baat kan hebben bij de expertise en ervaring van een chiropractor. Ten slotte heeft iedereen er baat bij dat het lichaam goed functioneert en je geen last hebt van pijnlijke lichamelijke klachten.

Definitie van chiropractie

De volgende omschrijving geeft in het kort weer wat chiropractie is:

Chiropractie richt zich op het vaststellen, behandelen en de preventie van nek- en rugklachten en andere klachten met een oorsprong in het zenuwstelsel, de wervelkolom, gewrichten en spieren. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van injecties, medicijnen en operaties.

Functioneren van het lichaam

Bij chiropractie gaan we ervan uit dat het lichaam gemaakt is om te bewegen. Helaas is er vaak sprake van een slechte houding, langdurig stilzitten, te weinig beweging of juist te zware belasting van het lichaam. Dit zijn allerlei stoorzenders waardoor ons lichaam niet goed kan functioneren. Lichamelijke klachten volgen vervolgens vaak al snel en gaan niet zomaar weg.

Analyse, diagnose & behandeling

Bij dit soort klachten is het van belang om contact op te nemen met een chiropractor. Door een vijfjarige Universitaire opleiding en jaarlijkse bij- en nascholing zijn chiropractoren gespecialiseerd in het analyseren van je gezondheid en klachten. Door middel van uitgebreide lichamelijke onderzoeken en foto’s kan er worden bepaald welke stappen er noodzakelijk zijn. Op basis hiervan stelt de chiropractor een zorgplan voor je op. De behandeling zelf bestaat uit verschillende technieken waarbij de chiropractor de gewrichten in het lichaam losmaakt. Door deze technieken ben je vrijer om te bewegen en nemen de symptomen snel af. Na het verhelpen van de klachten wordt er in gezamenlijk overleg besloten welke maatregelen er nodig zijn om in de toekomst ook pijnvrij te blijven.

Behandeling van klanten met chiropractie

Voor de volgende klachten kun je terecht bij een chiropractor:

  • Nekpijn, hoofdpijn of rugpijn
  • Hernia (rug/nek)
  • Vermoeidheid
  • Spierproblemen
  • Sportblessures of tennisarm