Gezond lichaam

Welke supplementen gebruiken voor een optimale gezondheid?

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn er allerlei supplementen in de winkel te vinden: van drankjes met vitamines tot poeders met bioactieve stoffen. De voedingsstoffen die in deze pillen, drankjes of poeders zitten, hebben dezelfde werking als vitamines en mineralen die je uit voeding haalt. Als je gezond en gevarieerd eet, heb je geen supplementen nodig. Maar ze kunnen wel handig zijn als je extra voedingsstoffen nodig hebt of gewoon niet genoeg vitamines binnenkrijgt. Maar welke supplementen kun je het beste gebruiken voor een optimale gezondheid? Wij zetten ze op een rij. 

1. Magnesium supplementen

Magnesium is essentieel voor een goede gezondheid. Het speelt niet alleen een rol bij een goede werking van de spieren, maar het is ook nodig voor botvorming. Magnesium krijg je binnen door bijvoorbeeld volkorenbrood, groente, noten, melkproducten en vlees te eten. Een magnesiumtekort komt niet snel voor, maar het kan wel ontstaan als je bijvoorbeeld nier- of darmproblemen hebt. Bovendien is magnesium goed voor de spierkracht en het uithoudingsvermogen van spieren. Sporters kunnen daarom baat hebben bij het slikken van magnesium supplementen. 

2. Vitamine C

Als je dagelijks twee porties fruit en 250 gram groente eet, hoef je niet bang te zijn voor een vitamine C tekort. Vitamine C is nodig voor bindweefsel, het opnemen van ijzer en het belangrijkste: het in stand houden van de weerstand. Als je lange tijd te weinig vitamine C binnenkrijgt, zorgt dit dan ook voor een verminderde weerstand. 

Maar let op: neem niet te veel vitamine C supplementen. Je kunt namelijk darmklachten of diarree krijgen van een te hoge inname. Zorg er dus voor dat je nooit meer dan 2 gram vitamine C binnenkrijgt en volg altijd de aanbevolen hoeveelheid. 

3. Vitamine D

Vitamine D hoort ook zeker in het rijtje van supplementen voor een gezonde lifestyle. Ons lichaam maakt vitamine D zelf aan door middel van zonlicht. In de winter loop je dus meer risico op een tekort. De vitamine speelt een belangrijke rol bij de werking van de spieren en het immuunsysteem. Het is verstandig om extra vitamine D te gebruiken als je onvoldoende zonlicht op je huid krijgt, maar ook voor kinderen tot 4 jaar, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een getinte huid wordt het gebruiken van een supplement aangeraden.

Heb je een supplement nodig? Bij Supplementenspecialist.nl vind je niet alleen voedingssupplementen, maar ook sportvoeding voor kracht- of duursporters. Het team helpt je bovendien ook graag met een advies op maat, zodat je de juiste vitamines en mineralen binnen krijgt.

Gerelateerde berichten

Microlife Bloeddrukmeter: Een Betrouwbare Partner voor Uw Gezondheid

In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat in ons dagelijks leven, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen bij de hand te hebben om...

Lees meer

Ontdek de voordelen van de zoutpijp

In de hedendaagse maatschappij, waar stress en milieuverontreiniging een steeds grotere impact hebben op de gezondheid, is het vinden van natuurlijke...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden