Gezond lichaam

Zo ga jij 2022 gezonder beginnen

Geplaatst op

Heb jij ook goede voornemens voor 2022? Ieder jaar beginnen veel mensen vol goede moed om gezonder te eten en af te vallen. In de praktijk houden we het niet lang vol. In deze blog daarom 10 concrete en praktische tips om 2022 gezonder te gaan leven!

  1. Start de dag met een goed ontbijt.

In de ochtend moet je een goed ontbijt nemen, want het is je eerste echte maaltijd weer na een lange nacht. Energie, alles heeft te maken met energie. Je lichaam heeft dat nodig om de dag te beginnen. Door een goed ontbijt komt de werking van je darmen en spijsvertering zo beter op gang. Wanneer je niet met een goed ontbijt start dan heb je vaak in de middag neiging om te gaan snoepen.

  1. Drink water

Ook een glas water bevordert je spijsvertering. Gif-en afvalstoffen worden uit je lichaam gespoeld bij het drinken van water. Op een dag moet je zo’n 1,5 liter water drinken. Het lijkt inderdaad wat veel 1,5 liter, maar het valt reuze mee. Laat frisdrank staan en neem liever een glas water en drink vooral in de ochtend een glas water voordat je aan de fris, thee of koffie begint.

  1. Eet gevarieerd

Gezond eten is gevarieerd eten. Door de variatie krijg je veel verschillende voedingsmiddelen binnen. En zo krijg je genoeg van alles binnen. Om meer variatie in je eten te brengen is het handig om de schijf van 5 te gebruiken. Probeer in ieder geval niet iedere dag hetzelfde te eten. Als je niet elke dag zelf kunt of wilt koken kan je ook gebruik maken van gezonde maaltijden aan huis laten bezorgen. De maaltijdservice zoals Uitgekookt of een andere partij brengt dan koelverse- of vriesverse gerechten bij je thuis. Makkelijk toch?!

  1. Eet regelmatig

Eten is belangrijke voor je spijvertering. Als je een goede basis wil leven moet je ongeveer drie hoofdmaaltijden per dag eten. Maar vaker wil natuurlijk ook alleen dan moet je wel minder groter maaltijden nemen. In de meeste gevallen voorkom je een tussentijdse vreetbui.

  1. Eet langzaam

Kleine porties eten en langzaam eten, blijkt het geheim om slank te blijven. Schep dus iets minder op. je hebt minder nodig dan je denkt en als je het toch iets te weinig vond neem dan gerust een heel klein beetje meer. Begin iig niet met een enorme berg eten. Rustig eten gaat vaak gepaard met langzaam kauwen en die is goed, want ook zo geniet je meer van het eten.

assorted fruits

  1. Eet evenwichtig

Eet je over het algemeen gezond en gevarieerd, neem dan af en toe een sneak tussen door. Waar het om gaat is dat je de balans ziet te vinden. Als je ’s middags een patatje hebt gehad moet je er voor zorgen dat je ’s avond weer wat minder ongezond gaat eten. Alles is veroorloofd als het maar wel in evenwicht wordt gebracht.

  1. Eet groente en fruit

Groente en fruit is gezond zoals iedereen weet. Vitaminen en mineralen zijn enkele belangrijke en goede stoffen die groente en fruit bevatten. Ook bevatten ze weinig calorieën . groente en fruit mogen dus absoluut niet ontbreken bij een gezond leven Neem ongeveer per dag zo’n 200 gram groente en 2 stukken fruit .

  1. Eet bewust

Wees bewust van wat je eet. Denk er vaker over na wat je eet en wat je al hebt gegeten. Uiteindelijk is de de kwaliteit van je eten is stukker belangrijker dan de kwantiteit. Je gaat vanzelf gezonder eten, wanneer je je er van bewust bent van wat je eet. Een diëtist kan je ook helpen met een specifiek glutenvrij, koolhydraatarm of mogelijk gemalen dieet.

  1. Beweeg meer

Je lichaam heeft tijd nodig om voedsel te verwerken dus neem ook hier de tijd voor. Bewegen is heel erg belangrijk. Na het warm eten kan je beter een stuk gaan wandelen dan nog even snel een toetje opeten.  Bewegen is hiervoor heel belangrijk. Neem ook geen eten voordat je net gaat slapen, je verteerd dan namelijk niet heel goed. Je organen komen namelijk ook in een slaapstand wanneer je gaat liggen en met een halve maaltijd in je maag kan je je natuurlijk wel indenken dat dit niet goed is.

  1. Geniet!

Overleven wil alleen maar met voedsel. Maar niet alleen overleven is natuurlijk belangrijk, ook het genieten van eten is goed voor je lichaam. Ga een keer met een  hongerige maag naar een supermarkt Zo kom je er steeds meer achter welke lekkere dingen er te koop zijn.valt je zal opvallen is dat er genoeg lekkere & gezond voedsel is.

Gerelateerde berichten

Microlife Bloeddrukmeter: Een Betrouwbare Partner voor Uw Gezondheid

In een wereld waar gezondheid steeds meer centraal staat in ons dagelijks leven, is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen bij de hand te hebben om...

Lees meer

Ontdek de voordelen van de zoutpijp

In de hedendaagse maatschappij, waar stress en milieuverontreiniging een steeds grotere impact hebben op de gezondheid, is het vinden van natuurlijke...

Lees meer

zwangerschapskilo’s verliezen: een gezonde start na de bevalling

Zwangerschap is een prachtige en levensveranderende ervaring, maar het kan ook leiden tot gewichtstoename. Na de bevalling willen veel vrouwen graag...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden