Gezond lichaam

Zo kies je schoenen die bijdragen aan gezonde voeten

Geplaatst op

Schoenen, we dragen ze ons hele leven en zonder dat we het doorhebben gemiddeld toch zo’n 10 tot 12 uur per dag. Het is dan wel zo belangrijk, dat je ook schoenen draagt die niet alleen prettig zitten, maar ook de juiste ondersteuning bieden aan je voeten. Schoenen die namelijk niet voldoende ondersteunen, kunnen op ten duur zorgen voor vervelende klachten. Een goed voorbeeld hierin zijn de wat goedkopere slippers. Je zult merken, dat je door het ontbreken van een goed voetbed, op lange termijn last kunt gaan krijgen van je knieën en ook je rug. Dus vind jij het lastig om een paar goede schoenen te vinden, die ervoor zorgen dat je voeten juist worden ondersteund, dan hebben wij een aantal handig tips voor je.

Laat je voeten opmeten

De belangrijkste stap voordat je kunt beginnen met je zoektocht naar een paar geschikte schoenen, is het laten opmeten van je voeten. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je voeten in de afgelopen jaren wat zijn veranderd van vorm. Het hoeft namelijk niet altijd te betekenen, dat je voeten groter of kleiner zijn geworden. Om wat voor reden dan ook, zien we ook wel eens dat er ineens een bult aan de zijkant van de voet is ontstaan, waardoor de schoen die altijd zo fijn zat ineens niet meer comfortabel is. Dus heb jij voorheen altijd Puma sneaker op Durlinger.com besteld, dan betekent dat natuurlijk niet dat dit nu nog steeds een geschikte schoen is.

Heb je wel eens nagedacht over zooltjes?

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die extra inlegzooltjes dragen in de schoenen. Deze zooltjes kunnen namelijk zorgen voor net dat kleine stukje extra ondersteuning, waardoor alle klachten die je voorheen had ineens zijn verdwenen. Online schoenen kopen hoeft dus ook met een wat ‘lastigere’ voet geen enkel probleem te zijn. Het enige wat je moet doen, is het gebruiken van een zooltje. Je zult dan namelijk direct het verschil merken.Doe je dit niet en blijf je op dezelfde manier lopen zoals je dat nu doet, dan kun je hier op latere leeftijd last van krijgen en dat wil je natuurlijk ten koste van alles proberen te voorkomen.

Gerelateerde berichten

Hoe creëer je een gezond lichaam?

Wil je een gezond lichaam? Dat is heel goed! Er zijn veel manieren om dit te bereiken, maar het belangrijkste is dat je de juiste keuzes maakt. In...

Lees meer

Revalideren na een operatie

Hebt u net een operatie ondergaan? Dan is het belangrijk dat u goed revalideert. In dit blogartikel vertellen we u meer over hoe u dat het beste kunt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden