Gezond lichaam

Zo moet je je nagels verzorgen

Geplaatst op

Veel vrouwen een nagellak set omdat ze die kunnen gebruiken om hun nagels te verfraaien. Deze methode is niet schadelijk voor je nagels zolang je de nagellak op de juiste manier gebruikt. Onthoud dat je nagellak niet te vaak moet gebruiken. De meest aanbevolen procedure is om samen met deze set een nagellakremover te kopen. Let er wel op dat je alleen acetonvrije remover kiest. Als je nagellak draagt, zorg er dan voor dat je je handen beschermt als je bepaalde taken moet uitvoeren, zoals het huis schoonmaken of tuinieren. Hoewel nagellak als een goed voorbeeld van het verzorgen van nagels wordt beschouwd, kun je ook andere methoden toepassen.

Goede voeding consumeren voor sterkere nagels

Het dragen van nagellak is niet de enige manier om je nagels te verzorgen. In de meeste gevallen kun je gezondere, mooiere en sterkere nagels krijgen door de juiste voeding te eten. Het eten van gevarieerde en gezonde voeding zorgt namelijk voor sterke nagels. Je moet je echter concentreren op biotine of B-vitamines. Deze vitamines zijn heel goed als het gaat om het groeien en versterken van nagels. Volle granen zijn ook heel goed. Deze voeding bevat veel magnesium, wat goed is voor je nagels. Enkele voorbeelden van goede voeding voor je nagels zijn amandelen, zwarte bonen, quinoa, pinda’s en cashewnoten.

Nagels knippen en borstelen

De volgende manier waarop je voor je nagels kunt zorgen, is door ze regelmatig te knippen en te borstelen. Het hebben van natuurlijker ogende, nette en kortere nagels heeft altijd de voorkeur. Door te knippen blijven je nagels niet alleen gezond, maar worden ze ook aantrekkelijker. Er is echter geen ideaal moment om je nagels te knippen. Het kan afhangen van hoe snel je nagels groeien. Bij het trimmen moet je ook het juiste gereedschap gebruiken. Hoe zit het met schoon borstelen? Dit is ook belangrijk omdat het zowel schimmel- als bacteriële infecties helpt voorkomen. Je kunt een eenvoudige en zachte nagelborstel gebruiken om je nagels schoon te maken.

Je nagelriemen hydrateren

Bij het verzorgen van je nagels mag je niet vergeten om ook je nagelriemen te verzorgen. De beste manier om dit te doen is door ze regelmatig te hydrateren. Het doel is om hun gezondheid te behouden en problemen zoals schade of infecties te voorkomen. Door je nagelriemen te hydrateren, kun je ze beschermen tegen weersveranderingen. Daarnaast voorkomt het ook dofheid en droogheid van de huid. Je kunt het zelfs op je nagels aanbrengen om de glans terug te brengen. Enkele van de beste producten om uit te kiezen voor het hydrateren van je nagelriemen en nagels zijn glycerine, vaseline en olijfolie.

Je nagels beschermen tegen elementen

Als je je nagels efficiënt wilt verzorgen, moet je ze beschermen tegen elementen zoals heet water, zeep, vuil en andere dingen. Dat betekent dat je handschoenen moet dragen bij het uitvoeren van taken zoals afwassen, tuinieren, kleren wassen, schilderen, enz. Nagels breken vaak om vele redenen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je thuis aan het werk bent. Als je wat geld te besteden hebt, koop dan handschoenen om je handen te beschermen tijdens het werk. Een ander idee is om regelmatig een plaatselijke manicure te nemen. De professional die de manicure uitvoert helpt je om je nagels beter te onderhouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden