Sporten is iets wat we tegenwoordig steeds vaker doen. Dit is ook vaak nodig aangezien we structureel te weinig bewegen. Hierdoor neemt onze conditie af, neemt ons lichaamsgewicht toe en neemt de kans toe op het krijgen van diabetes en hartfalen. Niet iedereen heeft zin in het sporten in een sportschool. Je ziet daarom ook steeds vaker dat men een persoonlijke fitnessruimte neemt in huis. Om je op weg te helpen hierbij, geven we je een aantal tips van welke spullen je nodig hebt.

Sportmat

Een sportmat is speciaal ontworpen om beschadigingen aan het lichaam of de vloer tijdens het sporten te vermijden. Je kunt een sportmat kiezen van verschillende diktes en voor diverse doeleinden.

Spiegel

Een spiegel is van groot belang als je in je eentje gaat trainen. Je moet er namelijk voor zorgen dat je lichaamshouding en de bewegingen die je maakt tijdens de oefeningen, goed worden uitgevoerd. In de sportschool heb je vaak iemand die je corrigeert als je bewegingen niet helemaal goed zijn of je lichaamshouding verbeterd kan worden. Voor een paar tientjes heb je dit opgelost en kun je jezelf corrigeren!

Gewichten

Om de verschillende oefeningen te doen, heb je natuurlijk ook gewichten nodig. Je hoeft niet per se een enorm apparaat aan te schaffen. De meeste oefeningen kun je namelijk gewoon met dumbbells of kettlebells uitvoeren.

Sportbank

Een sportbankje is nodig om ervoor te zorgen dat je bepaalde oefeningen kunt uitoefenen. Wil je oefeningen doen voor je borstspieren en je rugspieren? Dan is een sportbank nagenoeg onmisbaar. Deze hoeven niet heel duur te zijn; voor ongeveer 75 euro heb je een eigen sportbankje.

Sportkleding

Je wil graag dat je tijdens het sporten je vrij kunt bewegen. Bijna alles is beter dan sporten in een spijkerbroek en een overhemd! Een trainingsbroek of joggingsbroek is prima om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk weerstand hebt door je kleding.