Gezond lichaam

De gezondheidsvoordelen van elektrisch fietsen

Geplaatst op

Het wordt vaak gedacht dat om gezond en in beweging te blijven je naar de sportschool moet gaan of kilometers moet gaan rennen. Dit is echter niet waar! Regelmatig fietsen is ook heel erg gezond voor je en een leuke manier om in beweging te blijven. Bovendien hoeft het niet altijd een hele erge inspanning te zijn, zelfs een elektrische fiets zorgt al voor veel gezondheidsvoordelen. Echter kan het soms verleidelijk zijn om lekker makkelijk de auto te pakken in plaats van om op de fiets te stappen. Om je te overtuigen om toch wat vaker de fiets te pakken hebben we alle gezondheidsvoordelen op een rijtje gezet!

Fysieke voordelen

Regelmatig fietsen brengt veel fysieke gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zorgt het ten eerste voor vetverbranding. Over het algemeen begin je pas met het verbranden van vet na 30 minuten aan inspanning en het optimale punt is zelfs pas na 1 uur. Omdat je fietsen, vooral op een elektrische fiets, lang vol kan houden is er dus een grotere kans dat je ook echt vet gaat verbranden. Naast vet verbranden zorgt regelmatig fietsen er ook voor dat je spiermassa opbouwt. Na een tijdje worden je spieren dus steeds sterker, wat ervoor zorgt dat je steeds langere stukken af kan leggen. Dit is dan weer goed voor de vetverbranding! Als laatste is fietsen ook goed voor je hart- en bloedvaten. Doordat je in beweging bent verhoog je je hartritme, waardoor je bloed sneller door je aderen gaat stromen. Dit beïnvloedt hoe snel de voedingsstoffen worden aangevoerd in je lichaam en hoe snel de afvalstoffen worden afgevoerd. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het risico op hart- en vaatziekten afneemt als je minstens 2,5 uur per week in beweging bent. Iets wat makkelijk te behalen is door regelmatig een stukje te fietsen.

Mentale voordelen

Naast de bovengenoemde fysieke voordelen van regelmatig fietsen, brengt het ook een hoop mentale voordelen met zich mee. Zo is het een goede manier om stress te verminderen. Een stukje fietsen zorgt er namelijk voor dat je een ontspannen moment voor jezelf hebt waarbij je lekker kan genieten van je omgeving en nergens anders aan hoeft te denken. Je kan tijdens het fietsen dus je hoofd helemaal leegmaken en alle stress van de afgelopen dagen loslaten. Dit is ook wetenschappelijk bewezen: regelmatig bewegen, zoals fietsen, zorgt ervoor dat de stof endorfine vrijkomt. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en zorgt er dus voor dat je in een betere stemming komt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden