Gezond lichaam

De perfecte collectors item

Geplaatst op

Velen vinden het leuk om bijzondere voorwerpen te verzamelen. Terwijl sommigen het leuk vinden om munten te verzamelen, liggen de interesses bij andere in het verzamelen van wapens. Japanse zwaarden zijn erg populair onder de verzamelaars. Veel verzamelaars breiden hun verzameling uit door een katana te kopen. Dat is natuurlijk niet zonder een goede reden. Een katana van hoge kwaliteit is handgemaakt met aandacht voor detail. De prijzen van katana’s kunnen aardig oplopen. Maar wat je terugkrijgt is een kunstwerk van hoge kwaliteit. Bij Samurai en Katana shop kan je authentieke zwaarden kopen van hoge kwaliteit.

 

Gratis stockfoto met Azië, binnen, binnenshuis

Wat is een katana?

Het woord katana betekent in het Japans letterlijk zwaard. De Japanse katana stijl wordt tegenwoordig over de hele wereld gemaakt. Maar als je een echte traditionele Japanse katana wil hebben, moet er gezocht worden naar het nihonto zwaard. Een katana heeft een lengte van 60 tot 70 centimeter. Een zwaard dat korter of langer is dan deze afmetingen heeft een andere naam. Een katana is gekenmerkt door de slanke kromme vorm. De katana is slechts aan één kant scherp. De katana was een zwaard dat kleiner en lichter was dan andere zwaarden van die tijd. Het idee was dat de drager van de katana sneller kon toeslaan dan de tegenstander. Een katana kan versierd worden met motieven waardoor het een eigen uniek karakter krijgt.

De kracht van het zwaard

Hoewel de katana klein is, kan het aardig wat schade aanbrengen. De snijranden zijn namelijk vlijmscherp waardoor ze zelfs met één slag door dikke bamboe kunnen snijden. Met genoeg training kan de drager van een katana een enorme hoop aan schade aanrichten. Door de dunne vorm van het zwaard zou je kunnen denken dat het zwaard snel zal gaan breken. Het zwaard is echter met traditionele technieken gesmeten waardoor het een hoge hardheid heeft. Daarnaast moet het zwaard op de goede manier gebruikt worden. Door het zwaard op de juiste manier te gebruiken, is het zwaard praktisch onbreekbaar. Wordt het echter op de slechte manier gebruikt, dan kan zelfs de duurste katana gebroken worden. Deze zwaarden zijn vlijmscherp, dit betekent echter dat het dunne gedeelte relatief snel bot kan worden. Hoe scherper het zwaard, hoe makkelijker het afbreekt. Om het zwaard in goede conditie te houden is het dus nodig om periodiek bij te slijpen.

 

Grijswaardenfoto Van Vrouw Met Katana

Zo wordt het zwaard gemaakt

Het smeden van een katana is een lang proces. Vandaar dat de prijs van een katana aardig kan oplopen. Een traditioneel Japans zwaard wordt gemaakt van zeldzame erts uit Japan. Dit erts wordt in een traditionele smeltoven verbrand voor drie dagen en drie nachten. Een tatara-meester zal vervolgens het stuk staal inspecteren om te kijken of deze van genoeg kwaliteit is om een katana van te maken. Wanneer het staal is goedgekeurd zal het verplaatst worden naar een smid waarin het bewerkt kan worden tot een katana. Het staal wordt meerdere malen verwarmd en gehamerd totdat het de juiste vorm krijgt. De katana bestaat uit harde- en zachte staal dat tijdens het proces samengevoegd wordt. Het harde staal wordt gebruikt voor de snijrand. Verdere bewerkingen bevatten onder andere het slijpen, polijsten en graveren.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden