Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Of door de matrassen de matrassenberg niet meer. Hoe dan ook, voordat je in de webwinkel gaat kopen, is het handig om je een aantal zaken af te vragen. Bijvoorbeeld, hoe kan ik het beste een matras kiezen? In deze blog geven we je een aantal tips om het kiezen van een matras leuker en simpeler te maken.

Wat wil je graag?

Hoe slaap jij het liefst? Dat is eigenlijk de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Een hard of zacht matras kiezen is een van de keuzes waar je voor staat. Als je dit van jezelf weet, dan is het een stuk makkelijker kiezen. Niet iedereen reageert hetzelfde op de ondersteuning van de matrassen of de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Heb je het snel warm? Slaap je op je zij, rug of buik? Allemaal vragen om te beantwoorden zodat je de juiste keuze maakt.

Kijk wat anderen vinden

Andere mensen hebben hoogstwaarschijnlijk al eens een aankoop in de webshop gedaan waar jij een schijnbaar geschikt matras gevonden hebt. Kijk dan eens wat zijn vinden van de service van de webshop. Hoe ervaren zij hun gekochte matras? Door recensies te lezen kun je veel informatie krijgen over de kwaliteit van de winkel op het gebied van levering en garantie. Koop alleen bij bedrijven met een goede waardering. Google-sterren zijn ook een goede manier om de kwaliteit van de bedrijf helder te krijgen.

Stel vast wat je uit wilt geven

Bij het winkelen ben je gauw geneigd om over je budget heen te gaan. Zeker als je lange tijd gezocht hebt naar een matras dat bij je past (daarom moet je ook echt de bovenstaande tips opvolgen, omdat ze je tijd schelen). Probeer dit niet te doen. Het beste wat je kunt doen is een budget opstellen. Hoeveel wil je maximaal uitgeven voor een matras? Kijk ook of er ergens aanbiedingen zijn, maar staar je daar niet blind op. Een aanbieder kan goedkoop lijken, maar wanneer er een slechte service is, is het alsnog duurkoop. Onze tip: houd je aan je budget.

Koop directer

Hoe dichter je bij het vuur bent, hoe goedkoper je matras is. We bedoelen dat wanneer je de tussenpersonen uit de keten haalt (je koopt bijvoorbeeld direct bij de fabriek), een matras echt een stuk goedkoper kan zijn. Wanneer je goed rondkijkt zul je deze fabrikanten, vaak familiebedrijven, vinden zodat je je voordeel ermee kunt doen.

Wat zijn de voordelen van een goed matras?

Enkele voordelen:

  • Minder tot geen last van blessures
  • Bestaande blessures genezen sneller
  • Betere nachtrust
  • Hoge kwaliteit matras gaat langer mee
  • Meer waar voor je geld

Ontdek meer

Bestel je ideale matras en ontdek hoe je gezonder kunt slapen op een kwaliteit matras. Lees meer over de voedselveiligheid in een restaurant. Weet wat je eet!